torsdag 17 september 2009

Vår Meny...

Hej..idag får det bli ett inlägg om maten som jag hade lagat till bröllopet!

Vi var 154 gäster så för att laga all mat själv så krävdes en hel del förberedelser samt organisation.

I och med att vi hade bott i Istanbul i ett år(förra året) så hade framför allt jag god tid att planera hela bröllopet eftersom jag inte arbetade där, det fanns otroligt mycket att handla i de turkiska bazarerna i Istanbul. Vi köpte lite finare plastglas väldigt billigt till förrätt och dessert som vi fraktade hem till Sverige. Det var viktigt att vi kunde frysa både förrätten och desserten för att det skulle fungera. Köpte även soltorkade tomater otroligt billigt, supergoda var de också..

Vi köpte 2 st begagnade frysboxar på loppis som vi satte i källaren som vi kunde fylla. Samt att jag lånade lite frysplats hos vänner och bekanta..



När man anlände till festen fick gästerna börja med en drink och till den hade jag bakat foccaiasnurror fyllda med soltorkade tomater och västerbottenost


Menyn bestod av följande:


Förrätt: Skaldjursmousse toppad med löjrom samt dillknäcke


Buffé: Varmrökt lax med hjortronsås, kallrökt 6 gravad lax med lime & ingefärsyoghurt, balsamicomarinerad fläskfilé med soltorkade tomater och färsk basilika med kall chili & mangodressing, färskpotatissallad med festaost & örtdressing, Solrosbröd


Dessert: Vaniljyogurt-& smultronpannacotta med marshmallow-& mintchokladbrownie



Förrätten..































Desserten första lagret..



























Sedan när den är staplad i kylen för att stelna innan den hamnade i frysen..hm..många pannacottor blev det..


































Här serveras desserten..Browbien bakade jag i små silikonformar som jag har..sedan frös jag dem med förstås, sedan var de bara till att ta fram och lägga på desserten..



Buffén serverade vi helt kall, i ett tält vid sidan om..vi hade 4 stationer med mat så det inte skulla ta för lång tid när folk tog mat, det flöt på väldigt smidigt..


















Som tur var, så har jag väldigt goda vänner som är före detta arbetskamrater som hjälpte mig inför bröllopsdagen Min vän H körde alla fläskfiléer i ugnen, och min andra goda vän B hjälpte mig dagen innan att göra såser, potatissallad samt med uppläggning av buffén..på själva bröllopsdagen hjälptes de åt för att garnera förrätterna och desserten..
Sedan hade jag även bakat kanelbullar (som givetvis låg i rosa bullformar) som vi serverade med kall mjölk till nattamat, jag hade bakat kuvertbröd till buffén, sedan hade jag gjort bröllopstårtan, men mer om den i ett annat inlägg..
Kanske ska tillägga för er som undrar hur man kan få för sig att laga maten till sitt eget bröllop när man är över 150 personer...jag är utbildad kock och även konditor och van att laga mat till många personer...
Nä nu är det natten och dags att sova..kram på er..

2 kommentarer:

  1. Ååååå så roligt det är att få höra lite om maten och hur du/ni ordnade allting. Jag njuter av att titta på bilderna.....och naturligtvis väntar jag på fler!
    Fantastiskt är det och det måste vara extra kul att kunna göra det själv! Jag blir grön av avund! Vilken organisationsförmåga du måste ha - rena nätverksplaneringen!
    Trevlig helg och jag väntar på mera!
    Lev väl
    Aggie

    SvaraRadera
  2. Hej där, vill först o främst säga att du är sååå duktig som gjorde allt själv och så vackert. Sen tänkte jag fråga dig vart du köpte formarna du gjorde pannacottan i, dom va sååå fina.

    SvaraRadera